Stoepplantjes herkennen

Stoepplantjes herkennen

Stoepplantjes leren herkennen kan best lastig zijn, maar iedereen kan het leren. Op deze pagina geven we twee verschillende manieren waarop je dat kan doen.

Planten herkennen met een boek of poster

We hebben een minigids en zakgids uitgebracht over stoepplantjes samen met de KNNV, deze kun je bij de boekwinkel kopen of bijvoorbeeld in de Hortus webshop. Daarnaast hebben we een poster gemaakt met 52 soorten stoepplantjes die je zelf kan printen of kopen in de hortus webshop. De 52 soorten hebben we ook verdeeld over 12 aparte posters op A4 formaat zodat je elke maand een nieuwe stoepplantjes poster kan printen en ophangen. Download de posters hier.

Planten herkennen met een app

Er zijn tientallen apps beschikbaar die je aan de hand van een foto vertellen hoe een plant heet. Op onze website www.stoepplantjesonderzoek.nl kan je een foto uploaden Bij de foto komt dan een suggestie van PlantNet, welke plant het zou kunnen zijn. Deze functie zit dus al ingebouwd in onze website.

Je moet wel altijd controleren, welke app of website je ook gebruikt, of het antwoord klopt, want ze hebben het niet altijd goed. Het beste kan je dan even de naam googlen en de plaatjes op google vergelijken met de plant voor je neus of op de foto. Als je de naam uiteindelijk hebt gevonden, vergeet hem dan niet in te voeren voor het Stoepplantjesproject en kijk of je de plant ook zonder app kan herkennen.

Wil je toch een app gebruiken dan raden wij deze drie aan:

PlantNet

(Apple/Android) - Gratis - Herkent foto's van wilde planten. Zit ingebouwd op www.stoepplantjesonderzoek.nl als je een foto upload.

ObsIdentify

(Apple/Android) - Gratis - Herkent foto's van wilde planten én dieren. Gemaakt door o.a. Naturalis.

Picture This

(Apple/Android) - Gratis, Premium versie betaald - Herkent foto's van wilde en kamerplanten.

Kies een taal