Vorige pagina

In de Wintertuin huist de entreebalie, de Hortuswinkel, het Hortus Grand Café en de Tuinkamer. In deze kas vindt u bovendien onze collectie oer- en vleesetende planten. Het oorspronkelijke kasontwerp is van Hubert-Jan Henket en dateert uit 2000, maar in de winter van 2018/2019 heeft de Wintertuin een grondige verbouwing ondergaan. De herinrichting was nodig vanwege de flink toegenomen bezoekersaantallen.

Wintertuin
Wintertuin
Wintertuin
Wintertuin
Wintertuin
Wintertuin
Wintertuin

Met steun van de Vrienden van de Hortus is een nieuwe loopbrug aangebracht, waar vanaf september 2019 een presentatie over Overlevers in het plantenrijk te zien is; het nieuwe startpunt van een bezoek aan de Hortus een een beleving voor jong en oud! 

Er is een speciaal wandelboekje voor kinderen uitgebracht: "Overlevers". Ontdek daarmee meer over planten en dieren die zijn uitgestorven, veranderd of nieuw ontstaan. Vraag ernaar bij de entree en u krijgt het gratis mee (zolang de voorraad strekt).

Vooor bezoekers zonder hoogtevrees: bekijk de vleesetende planten, die het goed doen in het licht onder het dak, en geniet van het ‘canopy view’ naar beneden, en van het spectaculaire uitzicht naar buiten (ook vanaf het balkon aan de buitenkant van de kas). 

Bij ons leer je de wereld kennen