Vorige pagina

De Hortus botanicus ligt in het oude centrum van Leiden. U kunt ons op verschillende manieren bereiken.

Bezoekadres

Rapenburg 73

2311 GJ Leiden

Lopen vanaf NS-station Leiden Centraal

De Hortus ligt op op vijftien minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal (zie Google Maps). Volg de borden naar de Hortus botanicus Leiden. De groene bakfiets staat als herkenningspunt voor het hek van het Academiegebouw. Loop onder de poort door om de Hortus te betreden.

Openbaar vervoer

Plan uw ov-reis via de NS-website of via 9292.

Routebeschrijving auto

Let op: in het centrum van Leiden zijn weinig parkeerplaatsen beschikbaar. Wij raden u aan om uw auto te parkeren in een parkeergarage net buiten het centrum

A44 vanuit Den Haag

afrit Leiden

A4 vanuit Den Haag

afrit 7 Zoeterwoude-Dorp

A44 vanuit Amsterdam

afrit 8 Leiden

A4 vanuit Amsterdam/Utrecht

afrit 7 Zoeterwoude-Dorp

Plan uw volledige route via Google Maps.

Auto parkeren in Leiden

De autoparkeerplaatsen in het centrum van Leiden zijn alleen beschikbaar voor vergunningshouders of met een dagkaart à € 25, met uitzondering van kort-parkeren (max. 2 uur) op een aantal locaties. Bezoekers met de auto kunnen daarom het beste terecht in de parkeergarages aan de rand van het centrum. Wilt u vooraf reserveren en parkeren met korting? Ga naar de website van de gemeente Leiden.

Parkeerterrein Haagweg

Net buiten het centrum kunt u uw auto parkeren op het dichtbij gelegen Parkeerterrein Haagweg. Vanaf dit parkeerterrein van Leiden (750 plaatsen) brengen gratis pendelbusjes u naar het museum. Voor de terugweg kunt u bellen om u weer op te laten halen: 071 – 512 0071.

De boot aanleggen bij de Hortus

De Hortus beschikt over een steiger aan de Witte Singel. U kunt hier uw boot aanleggen, maar daarvoor dient u wel een ligplaats te reserveren.

Bij ons leer je de wereld kennen