Vorige pagina

De Hortus botanicus Leiden is een geliefde plek voor foto- en filmshoots. Om de organisatie hiervan in goede banen te leiden, gelden de volgende richtlijnen.

Public Relations

Het is mogelijk om kosteloos te filmen en fotograferen in de Hortus, bijvoorbeeld in het kader van een tv-programma, documentaire of andersoortig medium. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden, namelijk dat de Hortus een duidelijke rol in het onderwerp van de foto of film moet spelen en dat de tuin niet alleen als achtergrond dient. Het is ook mogelijk om een medewerker te interviewen over de collectie, historie, enzovoorts. Neem hiervoor contact op met de communicatieafdeling van de Hortus via communicatie@hortus.leidenuniv.nl.

Commerciele Foto-/Filmshoot 

Speelt de Hortus geen duidelijke rol in uw foto of film? Of wilt u de Hortus als decor gebruiken voor foto- of filmshoots met commerciële doeleinden, zoals een branding- of modeshoot? Dan dient u de shoot van tevoren te reserveren bij de afdeling Publiekszaken via hortus@hortus.leidenuniv.nl. Kosten: €1000.

  • Onaangekondigde foto- of filmshoots worden geweigerd of achteraf alsnog in rekening gebracht. Prijzen zijn inclusief visagie/kleedruimte en begeleiding door locatiemanager en exclusief catering. Foto/filmshoots zijn alleen mogelijk op werkdagen en niet in het weekend (zomer: dagelijks van 9:00-18:00 uur en winter: dagelijks van 10:00-17:00 uur). 
  • Let op onderstaande spelregels.

Bruiloftshoot

De Hortus is een geliefde plek om te trouwen of bruidsfoto’s te maken. Het is mogelijk om fotoshoots te organiseren in de tuinen en kassen. In de kassen geldt dat bruidsparen niet te lang binnen mogen blijven in verband met de doorstroom van bezoekers. Het is niet toegestaan om andere bezoekers te fotograferen of te storen. Om teleurstellingen te voorkomen vragen we je om een reservering te maken via hortus@hortus.leidenuniv.nl of telefonisch op 071 5275144. Let ook altijd op onderstaande spelregels. 

Kosten: entreeprijs per persoon (met Museumkaart gratis toegang). Tijd: binnen openingstijden (zomer: dagelijks van 9:00-18:00 uur en winter: dagelijks van 10:00-17:00 uur). 

Spelregels tijdens Foto-/Filmshoots

  • Het is verboden om in de kassen of tuinen buiten de paden te treden. Ook voor het opzetten van lichten of statieven is het niet de bedoeling dat u tussen de planten gaat staan. Ook op plaatsen waar schijnbaar niets groeit, kan iets onder de grond zitten.
  • De Hortus is als museum geopend voor bezoekers, zij mogen geen hinder ondervinden van de film/fotoshoots. Houdt er rekening mee dat het in de kassen krap kan zijn.
  • Aanwijzingen van personeel dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.
  • Bij publicatie verzoeken wij om vermelding van Hortus botanicus Leiden
  • Fotoshoots kunnen alleen plaatsvinden binnen openingstijden van de Hortus (zomer: dagelijks van 9:00-18:00 uur en winter: dagelijks van 10:00-17:00 uur).
Bij ons leer je de wereld kennen