Vorige pagina

De Hortus biedt een passend programma voor basisscholen. Aan deelname zijn kosten verbonden, vooraf reserveren verplicht.

Breng een bezoek aan de Hortus botanicus Leiden. Dit zal voor veel van de leerlingen een eerste kennismaking zijn met imposante bomen en planten uit allerlei klimaatgebieden. Samen met een reisleider gaan ze in het levende plantenmuseum van Leiden op stap. Al wandelend en ontdekkend wordt ingespeeld op natuurverschijnselen die zich spelenderwijs aan hen voordoen: vormen van bladeren, kleuren van bloemen, het dierenleven in de Hortus. De seizoenen zorgen daarbij op natuurlijke wijze voor een steeds wisselend reisprogramma.

Bij de les wordt ingespeeld op wat er op dat moment in de Hortus is (afhankelijk van weer, planten, of seizoen). De les is altijd anders en niet alle onderdelen die in de lesbeschrijving genoemd worden komen dus altijd terug.

Verwonder om de hoek:
Kijk hier naar een filmpje over Verwonder om de hoek.

Kosten:

  • t/m groep 6 zijn de prijzen als volgt: 
    60 Euro per 15 leerlingen (1-15 leerlingen: 60 Euro, 16-30 leerlingen: 120 Euro).
    Deze prijzen zijn inclusief 9% BTW en gelden voor het schooljaar 2022-2023. Leerkrachten, rij-ouders en andere begeleiders mogen kosteloos mee naar binnen.
  • Voor groep 7 en 8 bieden wij geen standaard lesprogramma aan. Voor deze groepen kunnen wij eventueel een interactieve rondleiding verzorgen (ca. 1 uur).  Voor een rondleiding geldt een tarief van €90 per rondleider (max. 15 leerlingen) + €2,50 per leerling en per begeleider.

Lessen reserveren

  • Kijk voor meer informatie over het Leidse aanbod voor basisscholen op www.verwonderomdehoek.nl
  • Basisscholen kunnen reserveren via 071-5275144
Bij ons leer je de wereld kennen