Vorige pagina

De Hortus biedt een passend programma voor Basisscholen.

Voor het schooljaar 2018-2019 bieden wij voor alle bassischolen gratis bezoek aan (vooraf reserveren is verplicht).

Voor de eerste les van cultuurlijn Museum brengen jouw leerlingen een bezoek aan de Hortus botanicus Leiden. Dit zal voor veel van de leerlingen een eerste kennismaking zijn met imposante bomen en planten uit allerlei klimaatgebieden. Samen met een reisleider gaan ze in het levende plantenmuseum van Leiden op stap. In Plantenland doen de leerlingen kleine experimentjes. Ze worden bomendokter, maken een weerbericht en doen kleine geur- en kleurproefjes. Al wandelend en ontdekkend wordt ingespeeld op natuurverschijnselen die zich spelenderwijs aan hen voordoen: vormen van bladeren, kleuren van bloemen, het dierenleven in de Hortus. De seizoenen zorgen daarbij op natuurlijke wijze voor een steeds wisselend reisprogramma.

Bij de les wordt ingespeeld op wat er op dat moment in de Hortus is (weer, planten, of seizoen afhankelijk). De les is altijd anders en niet alle onderdelen die in de lesbeschrijving genoemd worden komen dus altijd terug.

  • Bent u een basisschool in Leiden en wilt u een les boeken voor groep 1 t/m 6? Boek dan uw les via het Verwonderpaspoort.
  • Bent u een basisschool buiten Leiden en wilt u een les boeken voor groep 1 t/m 6? Boek dan uw les via dit aanmeldformulier.
  • Bent u een basisschool en wilt u een bezoek op eigen gelegenheid brengen voor groep 1 t/m 8? Reserveer dan uw schoolbezoek via 071 5275144 of mail ons.

Voor groep 7 en 8 bieden wij geen standaard lesprogramma aan. Voor deze groepen kunnen wij eventueel een interactieve rondleiding verzorgen (ca. 1 uur). Mail ons voor de mogelijkheden.
 

 

Bij ons leer je de wereld kennen