Vorige pagina

Hortus tijdens kerstvakantie gesloten

Vanaf 24 december tot en met 2 januari is de Hortus botanicus Leiden gesloten vanwege kerstreces. Vanaf 3 januari bent u weer van harte welkom in onze tuinen en kassen. In het nieuwe jaar krijgen alle bezoekers van de Hortus een nieuw receptenboekje mee dat Onno Kleyn speciaal schreef voor de Hortus. Hierin staan recepten centraal waarin specerijen uit de Hortus zijn verwerkt.

Lees meer

Clusius Blog

In 2015 vierde the Hortus botanicus van de Universiteit Leiden haar 425-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum schreven diverse gastschrijvers een maandelijkse blog over de correspondentie van Carolus Clusius.
De complete blog is nu te herlezen.

Lees meer

Faculteit W&N versterkt samenwerking in Indonesië

Een afvaardiging van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bezocht begin november twee Indonesische universiteiten om de samenwerking op het gebied van de bioscience verder in te vullen. Ook opende de faculteit een nieuw Indonesisch kantoor in Yogyakarta.

Lees meer

Herfst in de Hortus

Het is bijzonder koud aan het worden, de kuipen gaan weer naar binnen in de wintertuin, en de eerste vorst aan de grond is een feit. De Hortus gaat volop de winter in, maar dat betekent niet dat er niets meer te zien en te doen is. De bomen verkleuren prachtig van groen naar geel en rood en oranje, en natuurlijk is voor u een interessant winterprogramma samengesteld. Komende weken kunt u genieten van verschillende activiteiten met de nadruk op de herfst en winter, kruiden en specerijen, en als het echt koud wordt, dan kunt u altijd nog de tropische kassen in vluchten waar het een constant aangename temperatuur is.

Lees meer

Jaar van de botanische tuinen 2017

2017 staat in het teken van botanische tuinen in Nederland. De 24 tuinen slaan de handen ineen, en bundelen hun krachten met een gezamelijke publieksprogrammering en een campagne ter bewustwording voor het belang van biodiversiteit in de plantenwereld.

Lees meer

Origami in de herfst

In de herfstvakantie kunnen kinderen van 6-12 jaar knutselen in de Wintertuin. Het Japanse huisje wordt voor deze vakantie omgetoverd tot een Origami werkplaats. Op 18, 20 en 21 oktober, van 13.30 uur - 16.00 uur zijn alle kinderen van harte welkom.

Lees meer

Levend Lab

In de achtertuin van de Hortus heeft de afgelopen maanden onderzoek plaatsgevonden naar het effect van bestrijdingsmiddelen op het water en de dieren die daar in leven. Interessant, maar de plastic tonnen zijn natuurlijk niet hoe het in het 'echt' gaat in de natuur.

Lees meer

Stem op de Hortus Leiden

De Hortus heeft uw hulp nodig. Afgelopen week is de oudste botanische tuin van Nederland genomineerd voor de Copijn 50-jaar Jubileumprijs. Firma Copijn is verantwoordelijk geweest voor de aanleg van de Sterrewachttuin en de Chinese Kruidentuin.

Lees meer

Gympie gympie in de Hortus

De Hortus heeft sinds een paar dagen een nieuwe aanwinst. Gympie gympie heet deze plant in Australië, en hoewel de naam iets schattigs doet vermoeden is het de 'pijnlijkste plant ter wereld'.

Lees meer

Hortus entree tijdelijk niet toegankelijk

De entree van de Hortus via Rapenburg 73 is tijdelijk niet toegankelijk. U bent van harte welkom via de artiesteningang via de Doelengracht. Als u met uw neus voor de Hortus staat is naar rechts, en drie keer linksaf.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen