Vorige pagina

Levend Lab

In de achtertuin van de Hortus heeft de afgelopen maanden onderzoek plaatsgevonden naar het effect van bestrijdingsmiddelen op het water en de dieren die daar in leven. Interessant, maar de plastic tonnen zijn natuurlijk niet hoe het in het 'echt' gaat in de natuur.

Lees meer

Stem op de Hortus Leiden

De Hortus heeft uw hulp nodig. Afgelopen week is de oudste botanische tuin van Nederland genomineerd voor de Copijn 50-jaar Jubileumprijs. Firma Copijn is verantwoordelijk geweest voor de aanleg van de Sterrewachttuin en de Chinese Kruidentuin.

Lees meer

Gympie gympie in de Hortus

De Hortus heeft sinds een paar dagen een nieuwe aanwinst. Gympie gympie heet deze plant in Australië, en hoewel de naam iets schattigs doet vermoeden is het de 'pijnlijkste plant ter wereld'.

Lees meer

Hortus entree tijdelijk niet toegankelijk

De entree van de Hortus via Rapenburg 73 is tijdelijk niet toegankelijk. U bent van harte welkom via de artiesteningang via de Doelengracht. Als u met uw neus voor de Hortus staat is naar rechts, en drie keer linksaf.

Lees meer

Aaf Verkade in de Hortusvijver

Op woensdag 13 juli zal Aaf Verkade de Hortus weer verblijden met haar aanwezigheid in de karpervijver. Aaf gaat voor de Hortus een aantal mosselen uit het folie halen onderin de vijver en ondertussen zal ze bezoekers te woord staan over haar werk bij Onder water in Leiden. Aaf is er van 19.00 - 21.00 uur.

Lees meer

Kaartverkoop Hortus Festival gestart

Van 20 juli tot 28 augustus kunt u weer genieten van het Hortus Festival. Het jaarlijkse muziekfestival in verschillende Nederlandse botanische tuinen heeft dit jaar als thema: De Nieuwe Wereld. In Leiden bent u van harte welkom op 6 woensdagavonden om te luisteren naar een gevarieerd programma in de monumentale oranjerie.

Lees meer

Hortus fotowedstrijd 2016

De Hortus botanicus Leiden organiseert in juli en augustus een fotowedstrijd. Meedoen is simpel, winnen misschien lastiger, het thema voor de hand liggend: Hortus botanicus Leiden.

Lees meer

Nieuwe website online

Donderdag 27 juni is het eindelijk zo ver. De Hortus botanicus Leiden heeft een compleet nieuwe website. Makkelijker te navigeren, mooier om te zien, en nog meer Hortus.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen