Vorige pagina

Gympie gympie onder de microscoop

Even geleden was Rob van Es bij ons op bezoek. Samen met kaschef Rogier verzamelde hij materiaal van onze pijnlijkste plant, de Gympie gympie. Materiaal, waarvoor? Dat zit zo. Rob is voorzitter van het Nederlands Genootschap voor Microscopie en beeldend kunstenaar. Plantaardig materiaal legt hij onder zijn microscoop en tovert dit vervolgens om tot prachtige preparaten, die honderden keren vergroot haast abstracte kunstwerken lijken.

Lees meer

Twee nieuwe installaties voor de Oude Sterrewacht

Het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht heeft twee nieuwe installaties in de permanente tentoonstelling opgenomen als voorproefje van de plannen voor in de nabije toekomst. Sterrewacht Leiden wil namelijk op korte termijn een nieuwe interactieve tentoonstelling realiseren, waarin bezoekers meegenomen worden op een reis door het heelal, beginnend bij onze eigen zon en eindigend bij de randen van de kosmos. Het is een unieke kans om sterrenkunde te populariseren.

Lees meer

Duurzame gerechten voor Hortus botanicus Leiden

Leerlingen van het 2e leerjaar Technasium van Da Vinci College Kagerstraat hebben in opdracht van Van der Linde Catering en de Hortus botanicus Leiden gewerkt aan het bedenken van een duurzaam gerecht om te serveren in het Hortus Grand Café.

Lees meer

175000ste bezoeker

Nog nooit bezochten in een jaar tijd zoveel mensen de Hortus als dit jaar. Het was gisterenmiddag dan ook even spannend.... Wie zou de 175.000ste bezoeker worden?

Lees meer

Verwonderpaspoort wint Museumeducatie Prijs 2017

Het Leidse project Verwonderpaspoort is de trotse winnaar van de Museumeducatie Prijs 2017. De Universiteit Leiden is met 4 partners betrokken bij dit project: Hortus botanicus Leiden, Junior Science Lab, Sterrewacht Leiden en Wetenschapsknooppunt Leiden.

Lees meer

Bliksembezoek van hoge Chinese delegatie

Een hoge delegatie uit China bezocht op 6 november de Universiteit Leiden. Het gezelschap van ongeveer 25 Chinezen van de CPPCC – een Chinees adviesorgaan vergelijkbaar met de Eerste Kamer – bezocht de Oude Sterrewacht, de Hortus botanicus en de Asian Library

Lees meer

Feestelijke opening Systeemtuin

Vrijdagmiddag 13 oktober werd de vernieuwde systeemtuin feestelijk geopend. Decaan van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, Prof. dr. Geert de Snoo plantte een Amerikaanse Pawpaw.

Lees meer

Zaterdag 13 mei: Plantenmarkt in de Hortus

Op zaterdag 13 mei kunnen bezoekers van de Hortus weer met volle teugen genieten van de jaarlijkse plantenmarkt. Dit jaar zijn er voor het eerst meerdere workshops, lezingen en rondleidingen gepland.

Lees meer

Bollenkas geopend

Het duurde iets langer dan gepland, maar vanaf dit weekend kunnen bezoekers van de Hortus dan toch eindelijk genieten van de bijzondere collectie bolgewassen in de nieuwe kas.

Lees meer

Dr. Paul Keβler benoemd tot bijzonder hoogleraar

Dr. Paul Keβler, prefect van de Leidse Hortus botanicus en verbonden aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden, bekleedt sinds 1 februari 2017 de bijzondere leerstoel Botanische tuinen en botanie van Zuidoost Azië. Door het instellen van bijzondere leerstoelen ondersteunt het Leids Universiteits Fonds (LUF) nieuwe wetenschapsgebieden. Als blijkt dat het bijzonder hoogleraarschap voorziet in een structurele behoefte, is het aan de Universiteit Leiden om een gewone leerstoel in te stellen.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen