Vorige pagina

Leerlingen van het 2e leerjaar Technasium van Da Vinci College Kagerstraat hebben in opdracht van Van der Linde Catering en de Hortus botanicus Leiden gewerkt aan het bedenken van een duurzaam gerecht om te serveren in het Hortus Grand Café.

Na het ‘onderzoeken van het bedrijf’ (locatiebezoek, rondleiding in de keuken, Oranjerie en in de groenten- en kruidentuin van de Hortus, onderzoek naar duurzaamheid) hebben de leerlingen een bedrijfsprofiel geschreven over Van der Linde en een idee gekregen over de verwachtingen van het bedrijf en de mogelijkheden binnen het bedrijf. 
De leerlingen hebben receptuur geschreven, voedingswaarden en verkoopprijs berekend, gekookt, geproefd, verbeterd en uiteindelijk hun gerecht gepresenteerd aan Van der Linde Catering en aan de Hortus in de vorm van een proeverij. Er is door de 2e klassers van het Da Vinci College Kagerstraat enthousiast gewerkt. Uiteindelijk hebben Van der Linde en de Hortus een top drie van gerechten uitgeroepen, die samen het Da Vinci Menu vormen.
Het Technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bètaonderwijs op havo en vwo. Centraal binnen het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), waarbij leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk. Samenwerken met bedrijven aan echte opdrachten is voor leerlingen een heel inspirerende manier van leren. 

- Het Da Vinci Menu is helaas niet meer te bestellen in het Hortus Grand Café - 
 

Bij ons leer je de wereld kennen