Vorige pagina

Vanaf 26 juni 2021 worden er weer een aantal coronamaatregelen versoepeld, ook in de Hortus. Drie belangrijke punten: bezoekers hoeven geen mondkapjes meer te dragen in de binnenruimtes, reserveren voor een bezoek is niet meer vereist en we mogen weer rondleidingen aan gaan bieden.

Een opluchting voor velen: de mondkapjesplicht vervalt. Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in de binnenruimtes van de Hortus (Entree en Wintertuin, de Tropische Kassen, het Hortus Grand Café), tenzij het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. We vertrouwen erop dat onze bezoekers dit zelf in kunnen schatten. We blijven adviseren om voor de zekerheid een mondkapje op zak te hebben. 

De vereiste dat men eerst een tijdslot moest reserveren voor zij de Hortus konden betreden, vervalt ook. Vooraf reserveren is dus niet meer nodig. Wel blijven we adviseren om een bezoek van tevoren te reserveren, om rijen te voorkomen. Als u zeker wilt weten dat u gelijk naar binnen mag, reserveer dan een ticket.

Ook rondleidingen zijn vanaf 26 juni weer mogelijk. Deze kunnen alleen buiten plaatsvinden en er mogen maximaal 10 personen per rondleider mee. Bekijk de mogelijkheden.

Bij ons leer je de wereld kennen