Vorige pagina

Vanaf 28 februari 2021 te zien bij de Hortus botanicus Leiden: de voorjaarsexpositie ‘Amaryllis en verwanten’. 

‘Amaryllis en verwanten’ van start
‘Amaryllis en verwanten’ van start
‘Amaryllis en verwanten’ van start
‘Amaryllis en verwanten’ van start
‘Amaryllis en verwanten’ van start
‘Amaryllis en verwanten’ van start

De familie Amaryllidaceae telt veel bekende en onbekende bolgewassen, waar we u dit voorjaar graag kennis mee laten maken. In het onbetaalde gebied van de Hortus (omgeving entree/Wintertuin) kunt u een bescheiden collectie bloeiende bolgewassen achter glas, in kuipen en in kruiwagens komen bewonderen. Hier staat ook een fraai tentoonstellingsbord, waarop u meer kunt lezen over deze kleurrijke plantenfamilie.

Met goed weer staat op vrijdagen, zaterdagen en zondagen ook het Hortus at Home kraampje uitgestald op het terras van de Wintertuin. Hier vindt u een selectie aan mooie Hortusproducten, zoals buiten- en binnenplanten, potjes Hortushoning, stoepplantjesspullen en meer. Bij het Hortus Grand Café kunt u terecht voor koffie, warme chocolademelk en andere lekkernijen. Ondanks dat de tuin gesloten is, is er dus toch van alles te beleven!

Lukt het u niet om naar de Hortus toe te komen, maar wilt u de voorjaarsexpositie toch in huis halen? Bestel dan de speciaal ontworpen ‘Amaryllis en verwanten’ poster bij onze webwinkel hortusathome.nl. Een mooie poster om uw raam mee op te vrolijken.

Als u toch een kijkje in de tuin wil nemen, volg ons dan op social media en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief en op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn houden we onze volgers op de hoogte van al het bloeinieuws uit de Hortus en delen we exclusieve foto’s en filmpjes van al het schoons in de tuin. Nieuw dit jaar zijn filmpjes en podcasts waarin onze bevlogen tuinmedewerkers hun vakwerk met u delen. Mis niets en schrijf u in | volg ons

Bij ons leer je de wereld kennen