Vorige pagina

Op dinsdag 25 september bracht de burgemeester van de Japanse stad Nagasaki, vergezeld door een uitgebreide delegatie, een bezoek aan Leiden. Dit gebeurde in het kader van de in 2017 ondertekende stedenbandverklaring, waarmee Leiden en Nagasaki zustersteden werden. Naast een bezoek aan het Sieboldhuis en Museum Volkenkunde, mocht Hortus botanicus Leiden natuurlijk niet ontbreken.

Burgemeester van Nagasaki bezoekt Leidse Hortus
Burgemeester van Nagasaki bezoekt Leidse Hortus
Burgemeester van Nagasaki bezoekt Leidse Hortus

Prefect Prof. Dr. Paul Kessler en oud-hortulana Carla Teune verzorgden een rondleiding door de tuin waarin ze vertelden over diverse bijzondere Japanse planten uit de Hortuscollectie. Ook werd er uitgebreid stilgestaan bij de Von Siebold gedenkuin, een plek die is opgedragen aan Philipp Franz von Siebold, de vaandeldrager van de plantenuitwisseling tussen Nederland en Japan. De vondsten van von Siebold vonden vanuit Japan en via de Leidse Hortus hun weg naar de Nederlandse sierplantenteelt.

Burgemeester Lenferink van Leiden ondertekende in 2017 tijdens zijn bezoek aan het Japanse Nagasaki een stedenbandverklaring, waarmee de innige vriendschap tussen de twee steden - die sinds 2013 bestaat - verzegeld werd. De stedenband biedt kansen het netwerk in Japan verder uit te bouwen ten behoeve van de Leidse kennisinstellingen, de musea en het bedrijfsleven.

Bij ons leer je de wereld kennen