Vorige pagina

Vanaf zaterdag 6 november is het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs verplicht om de tuin, kassen en het Hortus Grand Café te bezoeken.

In lijn met de landelijke maatregelen is de Hortus per 6 november 2021 verplicht te vragen om een coronatoegangsbewijs. Dit is een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs, omgezet in een QR-code in de CoronaCheck-App. Bij binnenkomst wordt gevraagd naar deze QR-code en een identificatiebewijs, zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Vergeet dus niet beide mee te nemen. Zonder geldige QR-code kunnen wij helaas geen toegang verlenen tot de tuin en het Grand Café.

De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Door alleen mensen toe te laten die hersteld, gevaccineerd of getest zijn wordt het besmettingsrisico aanzienlijk verminderd voor alle bezoekers. Het coronatoegangsbewijs sluit de kans op besmetting niet uit. Het zorgt ervoor dat iedereen zo veilig mogelijk samen kan komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit.

Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.

Foto: Cunie Sleijpen.

Bij ons leer je de wereld kennen