Vorige pagina

Door de start van de coronacrisis werden bijna alle medewerkers van de Universiteit Leiden gedwongen om hun werkzaamheden thuis voor te zetten. Op 16 maart deden we dat alweer één jaar lang. Symbolisch is deze dag omgedoopt tot de "Dag van het thuiswerken”. Een mijlpaal die niet iedereen zal “vieren”, maar wel eentje die we niet zomaar voorbij willen laten gaan. Daarom heeft de Hortus een drietal Thuiswerktips opgesteld, om het thuiswerken wat op te fleuren.

Thuiswerktip 1: Demonstratie 'Krans maken van takken en bloembollen'

Fleur je thuiswerkplek op met voorjaarsbloeiers. In de Hortus botanicus Leiden staan deze nu volop in bloei. Hortuscollega Cynthia laat zien hoe je een krans maakt van takken en bloembollen. Kijk mee terwijl ze aan het werk is en vertelt. 

Thuiswerktip 2: Kweek je eigen avocadoplant

Kweek je eigen avocado thuis. Kaschef Rogier van Vugt laat je zien hoe je dat kunt doen. Avocado's zijn supergezond; rijk aan vitamines, mineralen en vezels. 

Thuiswerktip 3: Schrijfwedstrijd: kamerplanten

Heerlijk om je thuis te omringen met kamerplanten. Misschien groeit jouw kamer ook vol en ben je druk aan het stekken, op water aan het kweken en zaaien. Vroeger werd wel gezegd dat de planten beter groeiden als je met ze praat. Probeer het uit, laat uw planten dit spannende verhaal over een begonia op weg naar z'n roots horen!

Wat, dat kun jij beter? Heel mooi, want de Hortus organiseert in het kader van het Jaar van het Groen Vakmanschap een schrijfwedstrijd. Elke week kiezen we het mooiste verhaal uit en lezen dat voor. Het is een beetje een grapje, maar we willen je ook graag uitdagen om eens iets nieuws te proberen: een verhaal schrijven. Over kamerplanten!

Alle informatie over de schrijfwedstrijd vind je hier.

 

Bij ons leer je de wereld kennen