Vorige pagina

Vanaf woensdag 26 januari mogen wij onze deuren weer openen. En daar zijn wij blij om: wat hebben we het gemist om de tuin met onze bezoekers te mogen delen.

Hoewel er maar een paar weken verstreken zijn, is er van alles gebeurd in de Hortus. De nieuwe vijver is opgeleverd, de werkzaamheden aan nieuwe verlichting zijn afgerond en de kale winterse sfeer maakt plaats voor het hoopvolle ontluiken van de eerste vroege bloeiers, zoals sneeuwklokjes, winteraconieten en cyclamen.

Stap de tuin in en laat je weer meevoeren met de schoonheid van de natuur. In de tuinen, kassen en het Hortus Grand Café zijn er een aantal coronamaatregelen van kracht. Deze zijn in lijn met het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de Museumvereniging. Door ons zo goed mogelijk aan deze richtlijnen te houden, houden we een bezoek aan de Hortus veilig voor iedereen.

De maatregelen op een rijtje:

  • Kom alleen als u zich gezond voelt en geen coronagerelateerde klachten heeft (verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging).
  • In lijn met de landelijke maatregelen zijn wij verplicht om een coronatoegangsbewijs te vragen, dit is een QR-code in de CoronaCheck-App. Een coronabewijs kan ook geprint worden getoond. Dit geldt ook voor het betreden van verhuurruimtes en het Hortus Grand Café.
  • Draag een mondkapje in onze binnenlocaties (Wintertuin, Tropische Kassen, toiletten en het Hortus Grand Café).
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen.

Als geregistreerd museum zijn wij verplicht om ons te houden aan het museumprotocol, wat inhoudt dat het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder en tijdens verplaatsingen door de binnenruimtes van de Hortus een mondkapjesplicht geldt. Buiten geldt de mondkapjesplicht niet. We hopen dat de maatregelen binnenkort verder afgeschaald worden en het coronatoegangsbewijs niet meer nodig is. Zodra de maatregelen versoepeld worden, leest u dat op onze website. Of schrijf u in voor de nieuwsbrief om het laatste nieuws te ontvangen.

Bij ons leer je de wereld kennen